Pages - Menu

Popular Posts

diumenge, 20 de juliol del 2008

Gràcies als fotografos!!!

Foto de n'Ibai



Sa calor no fa minvar sa motivació de sa gent (sa meva sí) ja que hi ha un caramuul d'encadenes es darrers dies:
A sa Ermita d'Arta, com ja vaig pronosticar, no s'aturan d'encadenar, per començar (ses dones primer) Maribel encadena "Maurizio en el país del vicio" un 7c+ de n'Andreu (como no) que només contava amb tres encadenes, en Lolo que va ser primera i en Juanma i en Forti que la varen repetir. S'"Habitación roja" és sa via de moda, debut a la gran quantitat de pretendents que la festetjan i de moment només dos "se la han llevado al huerto", en Juanma que va fer sa primera i en Forti en 3 pegues, de moment a l'espera de més encadenes es seu grau esta al voltant de 8a, bonissimm. En Migue de Pollença (que esta com sempre) encadena sa Peter Pan, un 8a molt dur d'en Pedro Murto, en Gerard (petit) encadena sa clàsica "Piltrafilla" 7c+. A més en Juanma ha equipat una just a l'esquerra de sa "Decadencia", de moment no te grau però no sera 6a.






Foto d'en Carles Vidal que ben be es podria titular "paisatge lunar"

En es Salt (Es Grau d'es ruc), ja hi ha un projecte menys, sa "Tia Aina" d'es Beia ja té grau, 7c, en Simó va ser s'encarregat, seguit d'en Kastar (s'ingravit) i en David (petit), al qual li han perdut el respecte (aquesta puta jovenea) i no li deixan fer sa primera.
En Juanma (Rastas), que esta per tot, fa sa "Sika si cal" un dels 7c més durs de s'illa, al segon, i sa "Tramuntana" 7b al flash.
En Simó avui ha fet "Sa fosca. com" 8a+ i en Tomeu (boc) "Sa fosca" 7c+.


Foto: Na Laura fent boulder per Santanyi

En Pep (Hulk) esta motivadisim amb Can Nyic, ha equipat cinc vies, i ja ha encadenat dues, sa "Llengua amb tapares" 7c+ , i sa "Correcuita" 8a, a més de sa "Max cady" 7c, juntament amb so Beia. Ses vies equipades estan just a l'esquerra de sa "Max cady", d'esquerra a dreta;

1) "Correcuita" 8a, 2) "Bombonet de mel" 8a+ mínim?, 3) "Propitat privada" ?, 4) "Nauseas", 5)"Llengua amb tapares" 7c+, aquestes dues començam igual.

A més aquest duo (Pep i Beia) fan a s'Estret sa "Tatoo" amb un nou sistema (crec que debut a la ruptura d'una presa ha sorgit un canto més gros) i la proposan de 7c, es Beia la va fer al segon. I es Forti fa sa "Bon voyage" 7c+.

En Juanma, que com ja he dit abans, esta per tot, ho han engegat de s'Aigua blava, amb lo qual ja podem afegir una altra zona a sa Black list.

Per últim desitjar una ràpida recuperació a na Chiru, que es passat dijuos, mentres asegurava en es Gorg blau, es va rompre una presa de sa via, amb sa mala sort que li va pega damunt des cap, i li va produir un tall i un "esguince" cervical, ja sabem que sempre estam una mica exposats, tanta sort que no més pasa de tant en tant. Anau alerta al·lots!!!!

dijous, 17 de juliol del 2008

face to face

















Fotos: Es beia blocant per Targassone i n'isidre asegurant pel Museo

Aquests dos subjectes han tingut sa desvergonya de pujar de grau votant-se un (sense invertir a sa via milers de pegues), ja se que no és sa primera vegada, ni serà sa darrera, però a més de que tot dos estan motivadisims i a més et contagien, he trobat que aquest bot de grau era una bona excusa per iniciar aquesta nova secció: P.D. s'entrevista esta bastant més avall però no ho puc evitar............................













































Nom: Miquel Arbós Ferrà

Club al qual pertanys: En es del meu poble, Ermassets

Edat: 29 anys

Alçada: 176 cm

Pes: 74 kg

Anys escalant: 13 anys

Es teu primer; 7a,7a+,7b,7b+,7c,8a:

Gigante verde”, “Sudaka”, “Colgado”, “Bobo dodo”, “Festa”, “A vista
de pajaro

Màxim a vista: 7b, sa “Rua” a Andratx

Sa teva zona preferida per escalar:

Qualsevol que hi hagi amics

Vies equipades:

7 de moment, però tenc
un taladre nou

Número de sèptims: 114

Projecte en ment: Fer totes ses vies que he equipat

Tipus d’escalada que més t’agrada:


De bloc

Hobbys:


Estar per enmig


Sa teva pel·lícula favorita: Excalibur


Un llibre: Son de mar, de Manuel Vicent


Es teu ídol de ficció:


Agustina forever





Nom: Isidre Mairata Bisbal

Club al qual pertanys: Al millor, als Ermassets

Edat: 33 anys

Alçada: 188 cm

Pes: 82-86 kg

Anys escalant: Des d’el 93, amb
interrupcions

Es teu primer; 7a,7a+,7b,7b+,7c+:

Bongo bongo”, “El sudaca nos ataca”, “Cuisin legere”, “Gorg blau”, “Sa
Fosca”

Màxim a vista: 7a+/b, “Chiqui and chine”, a Sa reserva

Sa teva zona preferida per escalar: A Mallorca sense cap dubte, Sa reserva


Vies equipades: Unes 25


Número de sèptims: No ho se, un bon grapat

Projecte en ment: Tenc un parell devies meves desateses...


Tipus d’escalada que més t’agrada:


Tota aquella que em suggereix qualque cosa,
ja saps, fa que la motivació es dispari...


Hobbys: Els practicats a sa natura, també la mar
sempre m’ha atret molt

Sa teva pel·lícula favorita: Seven”, “El padrino”, de les més recents que he vist “Eyes Wide shut

Un llibre: On the road, de Jack Keruac


Es teu ídol de ficció: Nacho Vidal


Compe de Pollença

Foto: Si feis click damunt es cartell es fara grosa

Bones gent!!

Vos record que es próxim dia 26 de Juliol es celebra sa competició de bloc de Pollença, que forma part de la copa balear de bloc, jo des d'aqui vos convid a anar-hi, ja que en Miquel s'ho ha currat molt (com sempre que ha montat qualque cosa) i fins i tot, després ha preparat una mica de festa que això també se li dona bé.
Si voleu participar-hi no importa que estigueu federats, però si voleu competir sí... i per això estam els Ermassets club de muntanya.



Foto d'en Carles Vidal: fent boulder per el Llevant

Respecte a encadenes: en Carles Vidal, fa sa "Festa" 7c, en Biel sa "Taca" 7c+, en Simó fa "Sa fosca" i en Pep nostro fa "Misión azul" 8a al tercer pegue, totes quatre al Gorg blau.

En Forti fa sa "Tetris" 7c+, en Ramses sa "Casi" 7b+ i sa "Odi a cobi" 7b i en Simó sa "Head hunter" 8a+ a S'estret de Valldemossa.

A més en Lolo va fer al Santuari, sa "Santuari" un 7c molt a bloc, i per s'Ermita "La sombra de Caín" 7c+, a més en Juanma fa sa primera de "Habitación roja" i proposa 8a dur a sa via equipada per Andreu.

diumenge, 6 de juliol del 2008

Entrevista a en David

Avui inaguram una nova secció al blog, es títol "Xerrant amb:" es bastant clarificador, es tracta d'unes entrevistes que penjarem en es blog fetes a gent que estigui relacionada amb el món de sa muntanya i/o escalada. Sa primera ha estat realitzada per en Paco Vila (mean que vos sembla?)





Xerrant amb:



DAVID BERNAL






Encara record sa primera vegada que el vaig veure en es plafó de Calvià, vaig pensar que feia pinta de qualsevol cosa menys d’escalador, joder, vaig afinar ben malament!!!
En David és un escalador diferent, sense cap dubte és un referent en l’escalada mallorquina, és es primer escalador illenc que ha encadenat 8c, i sa seva llibreta està repleta d'octaus... Sa seva forma de trepar i de ser són molt semblants; discret, senzill, i sense "alardes"... un tipo legal aquest nano!









Paco: He nano! Com va?

David: Molt bé, gràcies Paquito!

P: Qualque encadene ressenyable aquest cap de setmana?




D: No , aquest passat "finde" vam obrir sa veda del psicobloc.

Foto: David blocant per Albarracín



P: Com vares començar a escalar?

D: Bono... vaig començar a escalar fa més o manco 14 anys. Es meu germà escalava i amb ell vaig descobrir aquest món, però, realment va ser gràcies a en Tomàs Mut, amb ell vaig sortir per primera vegada a sa muntanya. Quan era un nin pertanyia al club d’esplai Jovent des meu barri, S’Indioteria, on teníem un rocòdrom. Record que tots els horabaixes hi havia en Tomás i els seus companys entrenant i jo sempre hi anava a emprenyar per a què em deixessin provar, fins que un dia, en Tomás supòs que estaria fart d’aguantar-me cada dia allà donant pes cul, i em va deixar escalar. I bono, més o manco, aquesta és la història des meus inicis en es món de s’escalada, estic molt agraït a en Tomàs per donar-me s’opurtunitat de conèixer aquest hobby que des de fa molts d’anys ja és molt més que això, ja és una forma de vida, és sa meva filosofia, una part molt important de mi.

P: Què ha canviat des de llavors fins ara?

D: Bufff!! Han canviat moltes coses des de llavors, en general totes bones: més escoles on escalar (que era ben necessari), més gent que escala, més nivell... sa veritat, moltes coses.

P: Bé, escoles noves, vies noves, tens molta feina per davant?

D: Sa veritat és que hi ha moltes escoles noves, vies noves... feia falta una cosa així perquè a s’illa estam una mica limitats i ara, al manco, tenim un parell de zones noves on anar a escalar, si no ens les prohibeixen! Com ja ha passat a qualque escola nova com, es Burlar, la Reserva...

P: Qualque gran projecte en ment?... 8c?... 8c+?

D: No, sa veritat és que no tenc res en ment, ara ja ha arribat s’estiu i em fa moltes goles fer psicobloc i de cara a s’hivern ja veurem.

P: Qualque via que t’hagi marcat per bé o per malament?

D: No tenc cap via que m’hagi marcat, ni per bé, ni per malament, bé, sempre estan allà ses espines clavades, qualque via et costa més que d’altres. Una via que em va marca molt va ser “Amnèsia”, record que em va costar molt fer-la, li vaig ficar “mogollón” de pegues... però sense cap dubte, es una de ses millors vies que he fet, és molt guapa i està en la que per a mi és sa millor escola de Mallorca (Fraguels).










Foto de na Ruth: quina bloquejada!! "La misión" 8b+



P: Anomena 5 vies que qualsevol que viatgi a Mallorca no pot deixar de provar?

D: M’ho poses difícil per que n'hi ha moltes, “Cactus” a Can Torrat, per a mi un dels millors 7a de s’illa; “Karakorum” 7b+ al Gorg blau, un deu de via; en els seu temps “Chapa y mata” 7c de s’Estret fins que va caure (una llàstima), sa “Mari-mari.com” un 8a brutal de sa Jonquera i per últim la “Tot és.com” un 8b+ del Gorg Blau, boníssima (i no és per que l’hagi equipada jo! Ji, ji!), Però bé, com ja t’he dit abans, hi ha moltíssimes vies molt bones a s’illa, però jo em quedaria amb aquestes cinc.

P: Parlant de vies, no ets un equipador de quantitat, però sí de qualitat, així tens vies com: “Tot és.com”, “Petit comitè”... què cerques quan equipes?

D: Crec que amb aquest aspecte he tingut sort, sí, quasi totes ses vies que he equipat m’han quedat bastant guapes; quan equip el primer que cerc és que, si pot ser, sa via sigui estètica i natural, però això fins que no la proves no ho saps, a mesura que vas equipant pots fer-te una idea de com et quedarà, però fins que no estigui acabada no ho saps.

P: T’estimes més escalar a vista o assajant ?

D: Dins s’illa allò d’escalar a vista està una mica complicat, no trobes? Estam una mica limitats amb ses zones. A mi m’encantaria poder escalar una mica més a vista, però bono, aquí hem d’assajar bastant, per això allò d’escalar a vista ho deixem per quan sortim de viatge. Aquest any hem tingut una mica de sort, hem pogut escalar més a vista gràcies a l'equipament de noves zones com Sa Teulera, el Salt...

P: Sa teva via més dura a vista?

D: A s’illa, “Nus” un 7c+ de sa Jonquera, i a sa península, “Made in Mascún”, també 7c+, a Rodellar.

P: I assajada?

D: “Martahari” un 8c de s’Avenc.








Foto d'en Paco: apretant a sa "Martahari" 8c





P: I, com seria sa teva via ideal?

D. Doncs sa veritat es que no ho sé però, seria una via de nivell, molt guapa i a una zona ideal.

P: Però joder com ho fas? Perquè en es plafò no te remenes, es campus te va pitjor, i desprès encadenes tot allò que proves, conyo, digue’m es secret?

D: Sí, sa veritat és que es plafó mai se m’ha donat bé, i es campus no l'he provat mai en sa meva vida (massa patiment per a mi!), sa veritat és que no tenc cap secret, ( i si ho tingues no t’ho contaria), se me dona bé escalar i el més important: gaudeix fent-ho.





P: No t’he sentit discutir mai sobre graus, ni decotar una via, quina es sa teva opinió de les decotacions? i dels piques i rivalitats?

D: Aquest tema per a mi és una mica tabú, no m’agrada xerrar-ne gaire, cadascú té sa seva manera d’escalar i a tu se te dona bé un tipus de via i li donaràs un cert grau i desprès vendrà un altre que, potser sa via li costi sa vida fer-la i li donarà un altre grau, cadascú te sa seva manera de graduar, però com ja he dit, això és un tema que sempre crearà discussió, però realment agrada que hi hagi una mica de pique, no?... jo pens que el més important és gaudir de s’escalada, qui vulgui discutir, que ho faci!

P. I dels picats, sika o arreglats?

D: Dels picats i tota la resta, jo no estic en contra, sempre i quan no quedi més remei, per a mi és una pena que s’equipi una via i per no picar o arreglar qualque cosa sa via es mori d’oi, però bé, això és un tema que també sempre duu discussió.

P: Dels teus viatges d’escalada amb quina escola et quedes?

D: Ses millors allà on he anat a escalar han estat: Rodellar i Terradets en esportiva i, de bloc em quedo amb Albarracín. Ah! Fonten també esta molt guay!








P: Qualcuna que t’agradaria visitar?
D: Moltes! Però sobre tot Kalymnos.
P: Bé, s’estiu ja ha arribat, psicobloc?
D: “¿Como no? ¡A muerte!”








Foto den Paco: de passeig per "Sunshine" 7c de sa Teulera





P: Perquè és tan difícil enganyar en es colegues per fer psico?




D: Sincerament, no sé per què li costa tant a sa gent anar a fer psico, pens que és escalada pura i dura, ni cordes, ni arnés, ni cintes... només tu, sa teva força i la mar, i si caus... a “echarle un par de huevos” i a tornar-ho a intentar.

P: Estam acabant. Qualque ídol, qualque escalador a qui li tenguis admiració?

D: Be, ídol a Gullich, i escalador a qui li tenc admiració, a en Dani, perquè és sa motivació en persona.

P: Un somni a s’escalada?

D: No ho sé, molts, no sabria dir-t’ho, n’hi ha tants! Anar a Kalymnos, fer 9a...ja,ja,ja!

P: Es teus primer 8a, 8a+, 8b, 8b+ i 8c?

D: “La corte del rey faraón”, “Jidjanter”, “Ramadan”, “Master hits”, “Guiris go home”.


David Bernal va començar a escalar amb 14 anys l'any 1994, ara mateix té anotats a sa seva llibreta 94 octaus, té 28 anys i corda per molta estona...




Texto i fotos: Paco Vila

dimecres, 2 de juliol del 2008

Al·lots fa calor!!


Foto d'en Paco: David a Cala varques



Ha arribat s'estiu, de ple, i has d'estar molt motivat per cullir corda, a part des Gorg blau, no hi ha molts llocs on anar, sa pell fa mal i es cos es troba més cansant que mai. Encar així hi ha gent que encadena, En Simó, ha fet sa primera de sa "Sobrasada power" 8a de'n lito, en Jaume i en Castar sa "Zaratrusta" 7c/+ tot dos al segon, en Pixulo es seu primer 7a+ "Lets duex", na Maribel i n'Andreu "Remate final" 7b+, es Beia "Es grau des ruc" 7b+, totes elles al salt.


A més, en Simó fa "Misión imposible" 8a i en Sergi fa sa seva "Bon voyage" 7c+ i tot dos feim sa "Supernenas" amb sa xorrera rompuda i no creiem que canvii de grau 7b+, això a s'estret.


En Castar, en Paco Vila i en Biel Torres encadenan "Sa fosca.com" 8a+, en Joan de Sóller sa "Ni kimbo ni bloko" 7c+ al Gorg blau, a més en Paco fa sa "Bota petit" 8a de les Perxes.
I en Pablo, fa sa primera repetició de "S'arco" i confirma es grau que li va donar en Samuel 8a+, això esta a sa Bastida, una zona amb un grapat de vies bones i noves, a més a part des Gorg blau també potser una bona opció per els horabaixes calurosos d'aquest estiu.


Però bono, a part de tots aquets encadenes amb corda, s'opció des psico, resulta molt interesant, entre d'altres motius per que: és molt divertida, és més refrescant, hi ha molt bon "rollo" i a més pots continuar fanàtic sense perdre sa forma, per jo és molt recomanable, dema anam a Porto Colom, mean que tal!!!!

Foto d'en Paco: Sa cova des diable.